Induljon jól a hétfő!

Mindenki szereti a hétvégét, de azt nem hallom túl gyakran, hogy valakinek a hétfő lenne a kedvenc napja. Pedig jobbá lehet tenni a hét kezdetét is, ha alkalmazod ezt az 5 tippet:

 

Tervezd meg a heti teendőidet!

Szánj arra 15 percet vasárnap este, vagy hétfő reggel, hogy elővedd a határidőnaplódat (vagy egy telefonos alkalmazást), és átgondold a heti teendőidet. Ezzel jelentősen csökkentheted a stresszt, hiszen pontosan látni fogod, hogy mikor mit kell elvégezned.  Én a papíralapú tervezés híve vagyok, és szeretem színes matricákkal és jelölőkkel kiemelni a fontos részleteket. Nekem ez a határidőnapló vált be legjobban: Me and my big Ideas schaffen 365 18-Monats-Planer 7.75-inch X 9.5-inch-hello Life, és a hozzá tartozó matricák: Me and my big Ideas schaffen 365 Planer Aufkleber 5 Blatt/pkg-life Zitate, andere, mehrfarbig.

 

Tervezd meg a heti menüt!

Sok pénzt spórolhatsz, ha előre összeírod, hogy mit fogsz enni a héten. Ha bevásárlólistával mész a boltba, sokkal kevesebb a valószínűsége, hogy túl sok élelmiszer kerül a kosaradba. Készítsd el otthon előző este, vagy akár több napra előre a másnapi ebédet. Porciózd ki kis dobozokba, és reggel ne felejtsd el magaddal vinni a munkába vagy iskolába. Ha otthon készíted az ennivalót, akkor nemcsak az adagokra tudsz jobban figyelni, de pontosan tudod, hogy mit eszel, hiszen Te válogatod össze az alapanyagokat. Én ezt a menütervezőt használom: Weekly Meal Planner & Notebook: My Weekly Meal Planner.

Tarts rendet a lakásban!

 

Ha már a hét elejétől figyelsz arra, hogy mindig rend legyen körülötted, akkor nemcsak  a fizikai környezeted lesz rendszerezettebb, de segít a gondolataidat is a fontos dolgokra fókuszálni. A káosz és rendetlenség a hatékonyság és produktivitás legnagyobb ellensége.

Tűzz ki célokat!

Ha inspiráló dolgokkal veszed körül magad, a motivációd is nagyobb lesz céljaid eléréséhez. Írd össze magadnak a napi, heti és hosszabb távú céljaidat, akár egy évre előre. A napi tervezéshez segítségedre lehet a napi egyperces napló. Olvass, hallgass zenét, találkozz ismerősökkel és legyél nyitott a világra. Sosem tudhatod, mikor tanulsz új dolgokat, vagy találkozol olyan emberekkel, akik segítenek közelebb kerülni az álmaid megvalósulásához. Ha keményen dolgozol, és hiszel magadban, mások is hinni fognak benned. 

Szánj időt magadra!

Próbálj meg a hétköznapokon is kikapcsolódni és legalább pár percet magaddal (is) foglalkozni.  Olvass pár oldalt a kedvenc könyvedből, vagy nézz meg egy motivációs videót a YouTube-on. Zárd a napot relaxációval, amiben segítségedre lehet a Calm telefonos applikáció. A lényeg, hogy lazíts egy kicsit, hogy ne stresszelve kezdd a következő napot.

Follow: