Egyedi és trendi: préselt virágos ékszerek

Ha neked is eleged van a fast fashion üzletek többnyire silány minőségű, egy kaptafára készülő bizsu kínálatából, és valami egyedire vágysz, a préselt virágokat rejtő műgyanta ékszerek viselésével egészen biztosan bezsebelheted az elismeréseket. Az egyedi kézműves ékszerek olyannyira fel tudják dobni az egyszerű farmer-póló összeállítást is, hogy azonnal különlegessé teszik a legszimplább outfitet is.

Nemrég kaptam egy gyönyörű ékszerszettet ajándékba, aminek minden darabjában kis bodzavirágok mosolyognak, és a medálos nyakláncból, fülbevalóból és karperecből álló kollekció mellé meglepetésként még egy gyönyörű kankalinos medált is. Ahogy minden préselt virágos ékszer, ez a szett is azért nagyon különleges, mert az évnek csak egy bizonyos szakaszában készül, hiszen a bodza pl. csak májusban-júniusban virágzik. A kis aranyló sárga bodzavirág ernyőcskék hangulata és színei gyakorlatilag mindenféle színű és stílusú ruhához illenek, úgyhogy igazi kis kapszula gardróbos kiegészítőknek örülhetek. 

 

A kézműves, egyedi ruhákat és kiegészítőket azért is szeretem nagyon, mert mindegyik darab magában hordozza a készítőjük kreativitását és szeretetenergiáját. Az ékszereim bodza és kankalin virágait Benyusz Csilla, az Örökszép márka tulajdonosa gyűjtögette, aki a Velencei-tóhoz közeli kis virágoskertjéből, és a közeli rétek, erdők és mezők kincseiből készíti a szebbnél-szebb ékszereket. A frissen szedett virágokat és növényeket édesapja régi,  vaskos könyvében préseli le, majd amikor kiszáradtak, folyékony műgyantába szórja őket. Minden darabot nagy gondossággal políroz le, ettől lesznek olyan ragyogóan fényesek és sima felületűek, akár az üveg. Az üveggel ellentétben azonban a műgyanta ékszerek törhetetlenek, ezért olyan örök darabok, amelyeket akár életünk végéig viselhetünk a bolti bizsuk 1-2 éves hordhatóságával szemben.

 

Bár nekem még nincs ilyenem, az igazi, megismételhetetlen különlegesség az "emlékőr" ékszer. Esküvőt, születésnapot, vagy valamilyen számunkra különleges eseményt követően a virágcsokrunk szirmaiból is készülhet egyedi kiegészítőnk.

Ti milyen ékszereket szerettek hordani? Szeretitek az egyedi, kézműves kiegészítőket?
Follow: