2019 bőrápolási trendjei | a legjobb arcápolók

Ha nem is olyan gyors ütemben, mint a divat, de a szépségápolási trendek is évről-évre változnak. A jó hírem az, hogy azoknak sem kell lemondani az újdonságokról és a valóban hatásos termékekről , akik a "natúr" és "tiszta" kozmetikumokat részesítik előnyben, mert a biztonságos összetételű termékeket készítő márkák is lépést tartanak a fejlődéssel. Minden évben vannak olyan népszerű hatóanyagok, amelyek ugyan nem teljesen új felfedezések, de felkapottá válnak, és a fejlesztések jóvoltából olyan újdonságok születnek, amelyek az otthoni bőrápolást nagyon magas szintre emelik.

Összegyűjtöttem azokat a hatóanyagokat, amelyek idén minden profi márka termékeiben megtalálhatóak, és ha szemmel látható eredményeket vártok a bőrápolási rutinotoktól (különösen 35 éves kor felett), akkor érdemes kipróbálnotok őket. Minden hatóanyagnál találtok egy listát azokról a termékekről, amelyek most a legjobbnak és leghatásosabbnak számítanak a "tiszta" kozmetikumok között.

B3-VITAMIN | NIACINAMIDE

A B3-vitamin vagy más néven niacinamide nagyon jó hidratáló és antioxidáns hatónyag. Népszerűsége amiatt növekszik folyamatosan, hogy hatékonyan kezeli a pattanásokat, mérsékeli a bőr faggyútermelését, és csökkenti a pórusok méretét is. Anti-aging készítményekben is fontos összetevő, mert serkenti a bőr kollagén termelését, és halványítja a pigmentfoltokat is.


PAULA’S CHOICE RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER


Ez a szérum segít abban, hogy a bőrápolási rutinban használt többi szérum vagy arckrém jobban kifejthesse a hatását. Magas, 10%-os niacinamide tartalma segít csökkenteni a pórusok méretét és javítja a bőrképet.

Összetevők:

Aqua, Niacinamide, Acetyl Glucosamine, Ascorbyl Glucoside, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Boerhavia Diffusa Root Extract, Glycerin, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Ubiquinone, Epigallocatechin Gallate, Beta-Glucan, Panthenol, Carnosine, Genistein, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.

49 € | 20 ml

 


THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%


10%-os niacinamide tartalma, valamint a hozzáadott 1% cink segít a pattanások és bőrhibák kezelésében és szabályozza a faggyútermelést. Ha valakinek a magas koncentrációjú niacinamide problémát okozna, nyugodtan keverhető a szérum más szérumokkal és krémekkel, így csökkenteni lehet az esetleges irritáció esélyét.

Összetevők:

Aqua, Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan Gum, Isoceteth-20,  Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

7 € | 30 ml

 


INSTANATURAL NIACINAMIDE 5% FACE SERUM


 

 

Kifogástalan minőség megfizethető áron. Ez a szérum kíméletes a bőrhöz, erősíti annak védőrétegét, és óvja a káros környezeti hatásoktól is. A niacinamide mellett tartalmaz még avokádó olajat és rozmaring kivonatot is. A hiperpigmentációt és a bőr kipirosodását, érzékenységét is csökkenti.

Összetevők:

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Niacinamide, Glycerin*, Dicaprylyl Ether*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Ceteareth-6 Olivate*, Potassium Cetyl Phosphate, Sodium Hydroxypropyl Starch Phosphate*, Magnesium Aluminum Silicate*, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Hesperidin, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Hibiscus Rosa-Sinensis Flower Extract, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Sodium Hyaluronate*, Melia Azadirachta Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Tocopherol*, Xanthan Gum*, Pentylene Glycol*, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Linalool*. *Naturally Derived

16 € | 60 ml

 

F-VITAMIN | LINOLSAV

A linolsav egy omega-6 zsírsav, amelyet F-vitaminnak is szokás nevezni. Megtalálható többek között a csipkebogyóban, a napraforgómagban, az olíva és lenmag olajban. Legfontosabb tulajdonsága, hogy erősíti a bőr védőrétegét, egészségessé teszi a bőrképet, és gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással is rendelkezik.


PAULA'S CHOICE RESIST ADVANCED REPLENISHING TONER


Hidratáló hatású, selymes állagú arctonik, amely segít megszüntetni a bőr vízhiányos állapotát, erősíti a bőr védőrétegét. Anti-aging hatással is rendelkezik, serkenti a kollagéntermelést, és feszesíti a bőrt.

Összetevők:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Glycerth-26, Dimethiconol, Linoleic Acid, Oleic Acid, Linolenic Acid , Phospholipids, Carnosine, Epigallocatechin Gallate, Genistein, Sodium Hyaluronate, Sphingolipids, Ferulic Acid, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein, Licorice Root Extract, Acetyl Glucosamine, Vitamin E, Stabilized Vitamin C, Quercetin, Evening Primrose Oil, Beet Root Extract, Pumpkin Seed Extract, Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Laureth-23, Laureth-4, Aminomethyl Propanol, Disodium EDTA, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Chlorphenesin, Phenoxyethanol.

43 € | 118 ml


JUICE BEAUTY STEM CELLULAR ANTI-WRINKLE BOOSTER SERUM


Gwyneth Paltrow natúrkozmetikai márkája csupa magas hatóanyag tartalmú, és nagyon jó minőségű terméket kínál. Azoknak ajánlom ezt a linolsavas szérumot, akik nincsenek barátságban az arcolajokkal, de élvezni szeretnék a linolsav jótékony hatásait. Ebbe a szérumba került egy adag C-vitamin, és öregedésgátló összetevők is.

Összetevők:

Organic Apple Juice*, Organic White Grape Juice*, Organic Lemon Juice*, Organic Aloe Juice*, Glycerin†, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate†, Organic Shea Butter*, Ethylhexyl Palmitate†, Caprylic/Capric Triglyceride†, Cetearyl Alcohol, Organic Sunflower Seed Oil*, Apple Fruit Cell Culture Extract, Grape Fruit Cell Extract, Lemon Leaf Cell Extract, Organic Jojoba Seed Oil*, Organic Evening Primrose Oil*, Organic Linseed Oil*, Organic Borage Seed Oil*, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin†, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B5, Stearic Acid, Allantoin, Sodium Hyaluronate†, Mandarin Oil, May Chang Oil, Ho Wood Oil.
* = Certified organic ingredient
† = plant derived

97 € | 30 ml


PAI SKINCARE ROSEHIP BIOREGENERATE OIL


Csipkebogyóhús olajat tartalmazó arcolaj, amely segít az olyan kozmetikai problémák kezelésében, mint a striák, hegek, ráncok, és pigmentfoltok. Igazi kultusz termék.

Összetevők:

Rosa Canina Seed Extract, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Extract, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

34 € | 30 ml

 

MANDULASAV

A keserű mandulából kivont mandulasav egy AHA (alpha-hidroxy acid), vagyis kémiai hámlasztó sav. Gyengéd peeling hatással rendelkezik, és szuper hatóanyag a pattanások utáni hegek és pigmentfoltok halványítására. Antibakteriális tulajdonsága miatt pattanáskezelő termékek összetevői között is gyakran megtalálható. Fényérzékeny sav, ezért soha ne vegyetek olyan mandulasav tartalmú terméket, amelyik nem sötét üvegben van.


DELIA COSMETICS MANDELIC ACID 4% FACE & NECKLINE SERUM


4 % mandulasavat tartalmazó, kíméletes hámlasztó szérum. Sűrű gél állagú, könnyen beszívódik. Látványosan összehúzza a pórusokat, és üde, egységes bőrképet varázsol. Nagyon gazdaságos, csak 1-2 csepp kell belőle, így sokáig elég.

Összetevők:

Aqua, Mandelic Acid, Glycerin, Sodium Hydroxide, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin,  Sodium Nitrate, Hydrated Silica.

10 € | 10 ml

 

MARULA OLAJ

A könnyű állagú, Dél-Afrikából származó szépségolaj igazi gyógyír. Tele van antioxidánsokkal, omega zsírsavakkal, és rengeteg C-vitamint tartalmaz. Még a legérzékenyebb bőrtípusúak is használhatják, mert nem irritál és nem tömíti el a pórusokat. Antibakteriális hatással is rendelkezik, ezért zsíros bőrre is ajánlott. Érdemes kipróbálni éjszakára, akár a megszokott arckrémetek helyett. Meg fogtok lepődni a hatásán!


ACURE ORGANICS 100 % MARULA OIL


Hidegen sajtolt 100 % tisztaságú marula olaj, amelyet hagyományos kézműves eljárással készítenek. Nem tartalmaz semmilyen szintetikus vagy káros összetevőt. Nagyon könnyen és gyorsan beszívódik. Make-up primer-ként is használható.

Összetevők:

Marula Oil

18 € | 30 ml


DRUNK ELEPHANT VIRGIN MARULA LUXURY FACIAL OIL


Igazi luxus arcápoló, 100 % tisztaságú, prémium minőségű marula olaj. Nagyon sokoldalúan használható, mert az arc, nyak és dekoltázs ápolásán kívül a száraz körömágybőrt is gyorsan helyrehozza. A Drunk Elephant termékek sajnos nem olcsók, de aki egyszer kipróbálja őket, az nehezen szabadul tőlük, annyira tökéletesek.

Összetevők:

Marula Oil

102 € | 30 ml


NACOMI NATURAL VEGAN COLD PRESSED MARULA OIL


A marula olaj a kollagén lebomlása ellen is véd, és szabadgyökfogó tulajdonsága is van. Várandós nők részére is ajánlott a használata masszázshoz, mert segít megelőzni a striák képződését.

Összetevők:

Marula Oil

13 € | 50 ml

RETINOL

A retinol abszolút nem újdonság az anti-aging termékek összetevői között, de az új formulái igen. Ezek sokkal kíméletesebbek a bőrhöz, és nincs olyan erős szárító hatásuk, mint a régi generációs retinolnak. Bőrállapottól függően 35 éves kortól ajánlanám a használatát, de én csak most, 40 évesen kezdek ismerkedni vele. Eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim. A retinolnak erőteljes sejtmegújító hatása van, serkenti a bőr természetes kollagén termelését, és gyönyörű, sima bőrt varázsol. Nagyon fontos, hogy a retinol fényérzékenyítő hatása miatt nappalra mindig fényvédőt kell használni, ha a szabadban tartózkodtok.


DERMALOGICA OVERNIGHT RETINOL REPAIR


Erős hatású szérum, amely 0,5 % mikrokapszulás retinolt tartalmaz. Érzékeny bőrűeknek nem ajánlom, de ha valakinek az arcbőre tolerálja, az nagyon komoly eredményekkel számolhat. Ez az egyik legjobb retinolos szérum most a piacon. Rövid távon elsősorban a hidratáló hatása érezhető, de hosszú távú használata során gyönyörűen kisimítja a ráncokat és halványítja a bőrhibákat. Mivel egy nagyon erős hatású termékről van szó, ami könnyen okozhat kellemetlen bőrreakciókat, szoktatni kell hozzá a bőrt kezdetben csak heti egyszeri, majd fokozatosan növelt használattal.

Összetevők:

Aqua, Squalane, Glycerin, C14-22 Alcohols, Caprylic/Capric Triglycerides, Xylitylglucoside, Retinol, Dipotassium Glycyrrhizate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ceramide 3, Xylitol, Palmitoyl Tripeptide-5, Copper Lysinate/Prolinate, Glucose, Cetyl Palmitate, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Methylglucoside Phosphate, Tetradecyl Aminobutyroylvalylaminobutyric Urea Trifluoroacetate, Lavandula Hybrida Oil, Anhydroxylitol, Magnesium Chloride, C12-20 Alkyl Glycoside, Polysorbate 20, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Aminomethyl Propanol, Ethylhexylglycerin, Linalool, Citronellol, Geraniol, Phenoxyethanol.


92 € | 30 ml


PAULA'S CHOICE RESIST 1% RETINOL BOOSTER


Nagyon erős, 1 % retinol tartalmú arcápoló. Fokozott elővigyázatossággal szabad csak elkezdeni használni. Semmiképpen nem ajánlom azoknak, akik korábban még nem használtak retinol tartalmú kozmetikumokat. A haladók viszont már élvezhetik a tökéletes sejtregeneráló és ránctalanító hatását. A pattanások okozta hegeket is szépen halványítja, és a pórusok méretét is finomítja.

Összetevők:

Aqua, Dimethicone, Glycerin, Butylene Glycol, Isononyl Isononanoate, Castor Isostearate Succinate, Glyceryl Stearate,  C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone Crosspolymer, PEG-33, Polysorbate 20, Behenyl Alcohol, Retinol, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Ceramide 2, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Hexapeptide-12, Sodium Hyaluronate, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Salix Alba (White Willow) Bark Extract, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Lecithin, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Soy Protein, Sorbitan Laurate, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Disodium EDTA, Hydroxyethylcellulose, Sodium Hydroxide, Tribehenin, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Pentylene Glycol, PEG-100 Stearate, PEG-75 Shea Butter Glycerides, PPG-12/ Smdi Copolymer, PEG-10 Phytosterol, PEG-8 Dimethicone, PEG-14 ,  Pentaerythrityl Tetraisostearate, Polymethylsilsesquioxane, Argilla / Magnesium Aluminium Silicate, Arachidyl Glucoside, Sclerotium Gum, Arachidyl Alcohol, Benzoic Acid, Carbomer, Phenoxyethanol.

62 € | 30 ml


SUNDAY RILEY LUNA SLEEPING NIGHT OIL


Újgenerációs retinolt tartalmaz. Hatására a bőr pórusai kisebbek lesznek, a kis szarkalábak pedig láthatóan kisimulnak, de enyhíti a környezeti stressz okozta bőrproblémákat is. Az olaj kék színét a magas azuléntartalma okozza, mert olyan értékes összetevőket is tartalmaz, mint a kék varádics, a német kamilla és az afrikai kamilla. A retinollal ismerkedőknek is ajánlom a használatát, de erre is igaz, mint az összes retinol tartalmú kozmetikumra, hogy várandósoknak szigorúan tilos alkalmazni!

Összetevők:

Avocado Oil, Grape Oil, Rubus Fruticosus Seed Oil, Salvia Hispanica Seed Oil, Dimethyl Isosorbide,  Hydroxypinacolone Retinoate, Chamomilla Recutita Flower Oil, Blue Tansy Oil, Chamomile Oil, Cape Chamomile Oil ,  Bitter Orange Oil, Sweet Orange Oil, Ylang Ylang Oil, Vetiveria Zizanoides Root Oil, Helianthus Annuus Seed Oil,  Rosemary Leaf Extract, Green 6 / CI 61565, CI 60725.

120 € | 30 ml

 

RÉZ

Míg az ezüstöt már jól ismerjük, mint antibakteriális összetevőt, a réz talán elsőre kicsit szokatlanul hangzik, mint kozmetikai hatóanyag. Az anti-aging termékekben viszont a jövőben várhatóan egyre népszerűbb lesz a használata, mert a réz az egyik leghatékonyabb antioxidáns, és fontos szerepe van a kollagénképződésben is. Növeli a bőr rugalmasságát, és a bőrkép javításával ragyogóvá teszi azt. A legújabb kutatások szerint gyulladáscsökkentő, antioxidáns, és DNS szerkezet javító tulajdonságokkal is rendelkezik.


THE ORDINARY BUFFET AND COPPER PEPTIDES 1%


Multitechnológiás peptid szérum, amely az öregedés több jele ellen is küzd, vagyis ránctalanít, feszesít és vitalizál. 5 féle kollagéntermelést serkentő hatóanyagot tartalmaz. Az 1 % réz-peptid tartalom magasnak számít, ennek ellenére érzékeny bőrre is ajánlott a használata.

Összetevők:

Aqua, Glycerin, Lactococcus Ferment Lysate, Copper Tripeptide-1, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Arginine, Aspartic Acid, Trehalose, Fructose, Glucose, Maltose, Urea, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Citric Acid, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Carbomer, Polysorbate 20, Dimethyl Isosorbide, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

24 € | 30 ml


DRUNK ELEPHANT SHABA COMPLEX EYE SERUM


Kimondottan a szemkörnyék ápolásra kifejlesztett szérum, ami szó szerint minden olyan hatóanyagot tartalmaz, amely felveszi a harcot az öregedés jelei ellen. A réz-peptiden kívül tartalmaz még többek között fermentált fekete teát, niacinamide-ot, Q10-koenzimet és havasi gyopár sejtkivonatot is. Igazi nagyágyú!

Összetevők:

Aqua, Octyldodecanol, Glycerin, Boron Nitride, Black Tea Ferment, Coconut Alkanes, Cetyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Niacinamide, Copper Tripeptide-1, Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture, Dipeptide-2, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Copper Lysinate/Prolinate, Hesperidin Methyl Chalcone, Carrageenan, Mango Seed Butter, Soybean Oil, Hippophae Rhamnoides Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Hydroxyethylcellulose, Coco-Caprylate/Caprate, Steareth-20, Lecithin, Panthenol, N-Hydroxysuccinimide, Ubiquinone, Citric Acid, Thioctic Acid, Tocopherol, Chrysin, Sclerotium Gum, Methylglucoside Phosphate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Pentylene Glycol, Ethylhexylglycerin.

87 € | 15 ml

 


A tartalom NEM szponzorált!


Ti mit próbálnátok ki szívesen ezek közül?
Follow:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

YOUTUBE VIDEÓK